Mala Dunja protiv opake bolesti!Pčinjski okrug, Vranje, Bujanovac, 09. septembar 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Trogodišnja Dunja Milanović iz Bujanovca od rođenja boluje od transpozicije velikih krvnih sudova sa VSD. Da bi pobedila ovu bolest Dunja što pre mora na operaciju!

Vremenom se stanje male Dunje pogoršalo zbog hronične infekcije respiratornog sistema, koja je nastupila u međuvremenu a zbog koje Dunja ne može da ojača dovoljno za predstojeću operaciju. Infekcija uzrokuje gušenje, kašalj kao i nagomilani sekret, što devojčici dodatno narušava zdravstveno stanje.

Veći deo vremena mala Dunja provodi u bolnici gde je ova infekcija delimično kontrolisana antibioticima ali to poboljšanje traje kratko.

Kako navodi majka devojčice, jedino što sada može biti od pomoći jeste aparat za iskašljavanje koga nema u našim bolnicama a njegovu nabavku nažalost, ne pokriva osiguranje.

Bujanovacka Banja


Mehanički insuflator – eksuflator (Cough Assist E70 Respironics), je kućni aparat koji je Dunji i više nego neophodan da bi se izborila sa infekcijom i na taj način pripremila za tešku operaciju koja bi bila tek jedna od mnogih koje joj predstoje.

Mehanički insuflator košta od 10.000 do 20.000 evra a kako roditelji nisu u mogućnosti da ga priušte, apeluje se na sve koji mogu i žele da pomognu maloj Dunji da to urade slanjem sms-a sa sadržajem 692 na broj 3030 ili uplatom na račune sa slike.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *