Počeli „Dani Vranja 2023“


Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković svečano je u Gradskom parku otvorio 19. po redu manifestaciju Dani Vranja. Pozdravljajući prisutne u svoje i u ime rukovodstva grada on je rekao da je i ovogodišnji početak manifestacije u duhu narodnog stvaralaštva i folklora.

Kao i svih prethodnih i ove godine Dane Vranja počeli smo defileom folklorista glavnim gradskim šetalištem i prijemom u gradskoj kući. Raznovrsnost narodnog stvaralaštva prikazano kroz njihovu igru i pesmu daju nam za pravo da verujemo da će se bogato kulturno nasleđe i tradicija naše i zemalja iz susedstva sačuvati od zaborava. Od večeras do srede, 30. avgusta, u okviru manifestacije Dani Vranja biće organizovan bogat i raznovrstan program za sve uzraste i ukuse“, istakao je Tričković i pozvao Vranjance i goste grada da prate sadržaje manifestacije.

Na 19. Međunarodnom festivalu folklora nastupila su 4 gostujuća i ansambl grada domaćina. Nastupili su Folklorni ansambl Sevdah – Vranje, Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik – Niš, Kud Kopaonik – Leposavić, Kud Jablaničko kolo – Lebane i Folklorni ansambl Vila Zora – Veles iz Severne Makedonije.

Dani Vranja 2023″. nastavljaju se narednih dana brojnim sadržajima u Gradskom parku.

Foto: vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *