Memorandum o zaštiti žena

Sa predstavnicima lokalnih samouprava sa područja Pčinjskog upravnog okruga predsednica Odbora za ljudska prava Vranje, Suzana Antić Ristić,  juče je u Domu vojske u Vranju popisala međuopštinski Memorandum o zaštiti žena. O značaju  delovanja SOS telefona, kao i potpisivanja ovog dokumenta govorile su i Nataša Ivanović, službenica za socijalnu uključenost u Programu SWISS PRO i Nataša Okilj, savetnica za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u Stalnoj konferenciji gradova i opština. One su pohvalile rad SOS telefona u Vranju, naglasivši da će i ubuduće podržati projekte koji su opravdali postojanje i dokazali svoju održivost.

Opština Bujanovac je takođe jedna od opština potpisnica memoranduma. Fadilj Aliti načelnik opštinske uprave Bujanovac rekao je da pozdravlja Memorandum o zaštiti žena.

-Memorandum o zaštiti žena ide u korist ugroženih žena , a pošto je Bujanovac jedna siromašna opština, žene su još ugroženije. Radićemo ubuduće u saradnji sa  Odborom za ljudska prava Vranje, kako bi smanjili procenat ugroženih žena.

Foto: Pčinjski017

17 godina program SOS Telefona radi projektno na osnovu donacija, istakla je Suzana Antić Ristić iz Odbora za ljudska prava Vranje, SOS Telefon Vranje. Memorandum o međuopštinskoj saradnji na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga i zajedničkom doprinosu održivom funkcionisanju specijalizovanog SOS Telefona za žene sa iskustvom nasilja u porodici potpisali su predstavnici opština Surdulica, Bujanovac, Bosilegrad , Vladičin Han,Trgovište i grada Vranja.

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *