Mihajlovićeva: Završavamo najteže gradilište u Evropi

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas finalne radove na najdužem tunelu u Srbiji, Manajle, na auto-putu na Koridoru 10, kao i kosinu 2 na trasi ovog auto-puta kroz Grdeličku klisuru, i tom prilikom izjavila da je auto-put skoro gotov i da će pre početka leta biti pušten u saobraćaj.

– Srećna sam jer danas sve izgleda mnogo bolje nego pre par meseci kada sam bila ovde. Završavamo radove u tunelu, Grdelička klisura je u potpunosti asfaltirana i očekujem da ovom trasom prvi automobili prođu pre letnje sezone. Bezbednost je na prvom mestu, kada „Koridori Srbije“ odobre, otvorićemo auto-put – rekla je ona.
Mihajlovićeva je podsetila da 2012. ovde nije bilo radova, te da je 2014. godine država pokrenula izgradnju najtežeg gradilišta u Evropi.

– Do leta puštamo u saobraćaj ceo Koridor 10, kao i 102 km na Koridoru 11 od Obrenovca do Preljine i krećemo u izgradnju novih pet auto-puteva. Počinje izgradnja deonice Preljina-Požega, auto-puta ka Bosni i Hercegovini na deonici Sremska Rača-Kuzmin, kao i izgradnja Moravskog koridora. A potom, u 3. i 4. kvartalu, i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i Niš-Pločnik –  izjavila je ona.

Aleksandar Senić iz „Koridora Srbije“ rekao je da se na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru radi na samo još tri tačke – galeriji na kosini 2, kao i opremanju tunela Predejane i Manajle.

– Do kraja aprila završićemo sve kad su građevinski radovi na trasi u pitanju i auto-put će biti spreman za puštanje u saobraćaj – rekao je Senić.

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, izjavio je da će sve trafo-stanice i rasveta na tunelima, petljama i naplatnim stanicama biti spremni za puštanje onda kada od „Koridora Srbije“ dobiju znak da je auto-put spreman za saobraćaj.

– Svi standardi za elektroinstalacije su ispoštovani i završni radovi teku po planu – rekao je on.

Vest preuzeta sa sajta: OK Radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *