Miloš Vučević novi predsednik SNS

Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine Srpske napredne stranke za predsednika stranke izabran je Miloš Vučević.

Vučević će na čelu stranke zameniti dosadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića koji se povukao.

Novi predsednik, uz zahvalnost na dosadašnjem sjajnom vođenju stranke, naglasio je da se politika neće menjati i da će Vučić i dalje biti uključen.

Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novog poglavlje u našoj knjizi. Naša politika se neće menjati. Mi ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koja će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, pre svega na prostoru bivše Jugoslavije, i stranka koja će biti najupozdaniji partner predsendiku Republike Vučiću“, rekao je Vučević.

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke nagovestio je da će pitanja sa kojima će se Srbija suočavati u nardnom periodu biti mnogo izazovnija, posebno po pitanju Kosova i Metohije. Zato je, kako je naglasio, važno da SNS ima širinu političke percepcije i da da šansu da se oko te politke za koju se zalaže SNS zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem uključe i članovi drugih partija ali i oni koji žele da ostanu nestranačke ličnosti, kako bi se izborili za snažnu i jedinstvenu Srbiju.

Vučević je najavio da će 24. juna biti konstituisani stranački organi, a da se nakon toga priključuju velikom narodnom pokretu. Vučević je rekao da je najveći legat koji nasleđuje od predsednika Aleksandra Vučića, u smislu politke stranke, taj da su interesi Srbije iznad svega.

Nastavićemo da radimo svi zajedno, sa Izvršnim odborom na čelu sa Darkom Glišićem 24. juna biramo Glavni odbor stranke, Predsedništvo, zamenika predsednika, potpredsednike i sve što će se dalje konstituisati u ovkiru stranačkih organa čime ćemo zaokružiti ceo proces..

Krajem juna se, prema rečima Vučevića priključuju velikom patriotskom narodnom pokretu koji razumeju kao poziv i jačanje političkog fronta za državu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *