Ministar Goran Rakić, poslanik Simić i četiri gradonačelnika sa Severa Kosova sastali su se sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, danas se zajedno sa šefom poslaničke grupa Srpska lista u Skupštini Kosova Igorom Simićem i gradonačelnicima četiri opština sa Severa Kosova Milanom Radojevićem, Vučinom Jakovićem, Srđanom Vulovićem i Zoranom Todićem u Severnoj Mitrovici sastao sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Nakon ovoga svi zajedno su prošetali Severnom Mitrovicom.

Tokom susreta, zvaničnici su ambasadoru Kosnetu izneli zabrinutost za bezbednost, sa posebnim akcentom na povratničke sredine, incidente čija je meta Srpska Pravoslavna Crkva i istakli su da će učiniti sve da zaštite položaj Srba na Kosovu.

Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima Srbi danas žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebično i neprestano zalagati na poboljšanju uslova života, rekao je ministar Rakić.

Autor: Anđela Dukadinović

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *