Ministar Tomislav Momirović danas boravio u Vranju


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Vranja dr. Slobodan Milenković sa saradnicima obišli su Kosovsku ulicu u Vranju gde su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta ,,Čista Srbija’’. Naznačeno je na gradskom sajtu.

,,Ovo je veliki dan za grad Vranje jer krećemo u realizaciju projekta ,,Čista Srbija“ na teritoriji grada Vranja, u okviru kojeg će biti izgrađena nova kanalizaciona mreža u dužini od 142 km. Vrednost investicije je 70 miliona dinara i to je jedna od najvećih investicija koja se realizuje u Vranju. Pre ove najveća investicija bila je izgradnja brane Prvonek koja je građena od 1987. do 2005. godine, a ovaj projekat će se realizovati u naredne tri godine. Njegovom realizacijom umnogome će se unaprediti kvalitet života stanovnika Vranja, ali i okoline, jer će biti obuhvaćena sva sela moravskog sliva, tako da će sva otpadna voda biti usmerena ka Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda. Na ovaj način mi, kao lokalna samouprava, zajedno sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srbije činimo sve da unapredimo životnu sredinu na teritoriji grada Vranja i kvalitet života građana“, naglasio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

On se zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije na podršci i pomoći koju pruža u realizaciji svih započetih projekata. Između ostalog to su izgradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti, izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, a u narednom periodu i program integrisanog upravljanja čvrstim otpadom koji podrazumeva proširenje deponije ,,Meteris“.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, rekao je da smatra da je u Vranju napravljen dobar rezultat.

,,Investicije u komunalnu infrastrukturu i ekološke projekte koje ovde sprovodimo su najveće na teritoriji Republike Srbije. Mi ćemo izgraditi potpuno novu kanalizacionu mrežu i to su pravi i realni ekološki projekti koje mi sprovodimo na teritoriji cele države. U ovoj godini smo započeli izgradnju 800 km kanalizacione kolektorske infrastrukture u više od 20 lokalnih samouprava. I sledeće godine nećemo stati, u budžetu Republike Srbije izdvojeno je 28 milijardi dinara samo za projekte koji se odnose na kanalizacionu i komnunalnu infrastrukturu, kao i za ekološke projekte. To su rekordne investicije koje će doprineti uspehu i da ekološke standarde u zemlji približimo standardima Zapadne Evrope,’’ istakao je ministar Momirović.

On je podsetio da je letos potpisan i ugovor sa KFW bankom koji se odnosi na upravljanje komunalnim otpadom kao i na to da će Vranje biti centar za upravljanje komunalnim otpadom za ceo Pčinjski okrug.

,, Mislim da će Vranje za par godina moći da se pohvali da ima ekološku infrastrukturu kakvu imaju najbogatije zemlje Zapadne Evrope’’, reakao je ministar Momirović.

Posetu Vranju ministar Tomislav Momirović sa saradnicima završio je obilaskom fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u selu Ćukovac, gde je upoznat sa celokupnim procesom rada u fabrici.

Foto. Fb profil Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *