Ministar Vulin posetio Vranje, Bujanovac i Preševo

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Vranju sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem o nastavku saradnje lokalne samouprave i policije.

„Bezbednost građana je primarni zadatak policije, ali je i odgovornost i zadatak svih nas. Dobra saradnja između lokalne samouprave i policije ključ je većeg stepena bezbednosti i povećanja osećaja sigurnosti kod građana“, rekao je ministar Vulin prilikom posete Vranju.

Ministar je sa gradonačelnikom razgovarao o lokalitetu za izgradnju nove zgrade za vatrogasno-spasilačku jedinicu, kao i o novim ulaganjima u postavljanje video-nadzora u okolini škola i na većim raskrsnicama, što će doprineti većoj bezbednosti građana.

Ministar se zahvalio gradonačelniku na pomoći koju je grad pružio u projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti istakavši da je kroz taj projekat koji je delo i zamisao predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, država pokazala da o pripadnicima službi bezbednosti brine na poseban način.

Prema njegovim rečima, 105 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova već se uselilo u stanove koji su završeni u prvoj fazi izgradnje, dok je u toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje.

„Cilj nam je da i na ovaj način, uz konstantan rast plata, poboljšamo materijalni položaj naših pripadnika i omogućimo im da reše svoje stambeno pitanje“, rekao je ministar Vulin.

U okviru svoje posete jugu zemlje, Vulin je obišao i Policijsku stanicu u Bujanovcu gde je izjavio da je Srbija zemlja u kojoj se zakon bezuslovno poštuje i sprovodi i da je jednak za svakog građanina.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *