Ministarka Atanasković posetila Vlase i Golemo selo kod Vranja

Ministarka privrede Anđelka Atanasković zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem, narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem, gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem i načelnikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem, danas je obišla selo Vlase, gde je porodici Stojanović uručila vrednu donaciju, rotacionu kosilicu.

Ova donacija je naša podrška porodici Stojanović, da ostanu na selu, da im deca rastu i žive ovde. Država će uvek pronaći načine za pružanje pomoći domaćinstvima za ostanak na svojim ognjištima, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i generalno za poboljšanje uslova života i rada. Ovo je samo još jedan od primera dosledne politike predsednika Aleksandra Vučića koji obilazi celu i Srbiju i nastoji da pruži pomoć i podršku gde god je to moguće”, rekla je ministarka Atanasković.

Ljiljana Stojanović, meštanka sela Vlase zahvalila se na pomoći i istakla da ova donacija mnogo znači i da će im značajno olakšati obavljanje poslova. Donaciju je obezbedila firma ,,Jugoinspekt” iz Beograda.

Nakon toga, ministarka je obišla pogon kompanije ,,Yumco” u Golemom selu.

Videla sam da se ovde odlično radi i da su zaposleni zadovoljni, a to je najvažnije. U razgovoru sa radnicama, dobila sam informacije da su uglavnom sve majke i imaju po dvoje, troje dece, što je veoma važno za očuvanje ovog strateškog područja Srbije. Nama je cilj da ovde zadržimo stanovništvo uz povećanje nataliteta. Zbog toga je ovaj pogon u Poljanici veoma važan za ovaj kraj, a prioritet u našem radu je otvaranje fabrika i pomoć pre svega ugroženim područjima”, naglasila je ministarka.

Direktor pogona ,,Yumco” u Golemom selu, Goran Simonović zahvalio se na podršci i istakao da se konstantno ulažu napori za održanje i unapređenje poslovanja, jer je ova fabrika od presudnog značaja za održanje ovog kraja.

Foto: Vranje.org.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *