Ministarka Matić: Puna podrška ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić prisustvovala je danas dodeli priznanja prvog nacionalnog konkursa JP Pošte Srbije „100 uspešnih poslovnih žena“, poručivši da Vlada kontinuirano pruža podršku u osnaživanju i ekonomskom osamostaljivanju žena i da uspešna poslovna žena i preduzetnica u Srbiji više nije san.

Ministarka je na svečanosti u Palati Srbije ukazala na to da su žene sve više prisutne u političkom, ekonomskom i poslovnom svetu naše zemlje, naglasivši da je od izuzetnog značaja za čitavu državu da žene u našoj zemlji izađu iz senke patrijarhalnog društva i aktivno se uključe u poslovni svet.

Ona je, međutim, navela da i uz sve napore i podršku Vlade, žene u Srbiji još nisu dovoljno aktivne u poslovnom okruženju, preciziravši da je stopa zaposlenosti žena u zemlji za 14,7 odsto manja nego muškaraca.

Priznanja je dobilo 100 žena koje su preduzetnice, osnivači ili zakonski zastupnici malih preduzeća sa teritorije Srbije i svojim radom su doprinele privrednom razvoju kako svoje lokalne zajednice, tako i čitave zemlje.

Nagrade su im uručili v. d. direktora „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević, članica konkursne komisije savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast Draginja Đurić i ministarka Matić.

„Pošta Srbije“ pokrenula je 8. marta ove godine prvi nacionalni nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“, pod sloganom „Najbolje tek dolazi“, u cilju osnaživanja i promocije ženskog preduzetništva.

Konkurs je trajao do 8. aprila i bio je namenjen preduzetnicama ili osnivačicama i zakonskim zastupnicama malih preduzeća sa teritorije Republike Srbije.

Foto:

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *