Mitrović: Budžet za 2022. godinu diskriminiše Srbe u Bujanovcu

Foto: Pčinjski 017

Bujanovac 29. decembar – Budžet opštine Bujanovac za 2022. godinu koji je projekovan na 2 milijarde 11 miliona dinara, usvojen je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta. Narodni poslanik i šef Opštinskog odbora SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović kaže da je budžet diskriminatorski i skandalozan.

– Od 2020. godine od kada je formirana svealbanska većina i kada je 40 osto Srba isključeno iz političkog i društvenog života u opštini Bujanovac mi bojkotujemo rad lokalnog parlamenta. Budžet koji je bio predložen za 2021. godinu bio je skandalozan po srpsku zajednicu. Međutim, takav budžet se opet ponavlja za narednu godinu, tako da smo na početku sednice predložili konstruktivno rešenje. Predlog je bio prekid sednice i raspodela novca u skladu sa principom 40 odsto za srpsku zajdnicu, 50 odsto za za albansku i 10 odsto za Rome. To je praksa koja je postojala od 2002.godine. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi to nije prihvatio.

Budžet opštine Bujanovac za 2022. godinu je 2 milijarde 11 miliona dinara .

-Budžet nije realan jer Bujanovac nema prihode za dve milijarde, ali se sredstva za rekonstrukcije OŠ „Branko Radičević“ i SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu računaju kao budžetski prihodi.

Mitrović je najavio da će zbog ovakvog budžeta koji diskriminiše Srbe, od danas upotrebiti sva politička sredstva koja su na raspolaganju da sruši aktuelnu lokalnu vlast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *