Mitrović: Bujanovac nikakvu korist neće imati time što je zvanično članica Zajednice albanskih opština

Foto: Pčinjski 017

Bujanovac, 10. jun 2021.  Opština Bujanovac je zvanično članica Zajednice albanskih opština u regionu. Pored ove opštine zajednicu čine i pojedine kosovske i opštine u Albaniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Tim povodom oglasio se za portal Pčinjski 017 narodni poslanik i prvi čovek naprednjaka u Bujanovcu Nenad Mitrović.

-Smatram da opština Bujanovac nikakvu korist neće imati time što je zvanično članica Zajednice albanskih opština. Po njihovim rečima ujedinjenje je iz razloga ekonomskog razvoja, kulture, turizma I društvenog života. Ne vidim sličnosti između Bujanovca I Preševa I opština koje čine tu Zajednicu albanskih opština odnosno Priština, Peć, Prizren, Uroševac i Đakovica; albanske Tirana i Đirokastra; u Severnoj Makedoniji Tetovo, Čair i Gostivar a u Crnoj Gori Tuzi i Ulcinj. Kada govorimo na primer o turizmu – ne mogu se uporediti primorski grad Ulcinj u Crnoj Gori i Bujanovac, tako da se turistička iskustva iz tog grada ne mogu preneti na našu opštinu. Isto mišljenje delim I kad je u pitanju ekonomski razvoj. Međutim, to je dobro osmišljeno jer će, kako su najavili, Zajednicu albanskih opština da finansiraju preko Generalne skupštine zajednice, od novca građana opštine Bujanovac.

Foto: Pčinjski 017

Od svega ovoga štetu će trpeti građani opštine Bujanovac bez obzira na versku I nacionalnu pripadnost, a novac iz budžeta opštine odlivaće se na Zajednicu albanskih opština.. Mnogo većeg efekta bi bilo kada bi se taj novac usmerio na otvaranje makar jednog radnog mesta,nego što ovo trenutno rade. Cilj je da se finansira Skupština zajednica albanskih opština, dok opština Bujanovac nikakve koristi od toga neće imati – naglasio je Mitrović.

Prijem u članstvo Zajednice albanskih opština je ozvaničen na sastanku Generalne skupštine Zajednice  održanom u Tirani.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *