Mlada Anđela Dinić za sedam godina osvojila 200 pehara

Anđela Dinić, mlada vlasotinčanka, koja ima samo 16 godina, balkanski je šampion u kategoriji do 20 godina. Ona je osvojila prvo mesto u konkurenciji od 23 učesnice iz Bugarske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Takođe je prvakinja u rešavanju šahovskih problema na republičkom nivou u protekloj, 2020.godini.

Anđela je odličan đak, učenica je prve godine Gimnazije „Stevan Jakovljević“, ali njenih oko 200 pehara, osvojenih u prethodnih sedam godina, i dalje krasi vitrinu OŠ „Siniša Janić“, koju je pohađala. Ljubav prema šahu usadio joj je otac Dejan, član Šahovskog kluba Vlasotince.

“Igram šah dva – tri sata dnevno. Često učestvujem na turnirima i pobeđujem. Obišla sam Srbiju igrajući šah. Uspevam da uskladim školske obaveze, nemam problem sa tim. A volim i odbojku”, – rekla je Anđela.

U Šahovskom klubu Vlasotince ponose se njome i kažu da je Anđela prva gde god se pojavi. Tri puta bila je najbolja u Srbiji na kadetskim festivalima Šahovskog saveza Srbije, tri puta bila je i prvak na republičkom takmičenju osnovnih škola.

“Ustupili smo je ove godine Šahovskom klubu Prokuplje, kako bi igrala u Prvoj ligi Centralne Srbije. Gledamo da nam deca igraju. Ipak, najvažnija je škola, pa onda šah”, objasnio je predsednik kluba Slobodan Rakić.

Anđeline namere su da se šahom bavi i dalje, ambicije su joj da igra u Prvoj ligi Srbije. Pored šaha ima i planove vezane za školovanje, njena želja je da upiše Policijsku akademiju.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *