Mladi bogataš naučio životnu lekciju: Ismејavao je beskućnike, pa je pokušao da živi tri dana bez ičega – skoro da je bio ubijen


Mladi bogataš je imao loše mišljenje o beskućnicima i pokušao je da bude na njihovom mestu. Naučio je svoju lekciju.

Kerin je čovek koji ima sve – posao, divnu devojku, bebu i dom iz snova. Ovaj bogati biznismen koji vozi najbolje automobile, nosi skupu odeću i satove, odrekao se svega tri dana i odlučio da živi na ulicama Londona kako bi dokazao da se svi na ulicama mogu da se snađu i žive bolje.

Kerin je zvezda serije „Bogata deca prolaze pored beskućnika“, koja se emituje u Velikoj Britaniji. Kao što je navedeno u uvodu prve epizode ​​u seriji, beskućnici su lenji i slabi, a ne bi trebalo da budu.

-Mislim da beskućnici mogu učiniti mnogo više za sebe. Oni su slabi i lenji, a ne bi trebalo da budu. Već su na dnu i moraju se zaobilaziti rekao je Kerin pre nego što je izašao na ulicu.

Ulica u centru Londona, gde je proveo tri dana, smatra se okrutnim mestom gde su samoubistva, droga i alkohol uzrok smrti kod 50 posto smrtnih slučajeva. Kerin je poneo samo vreću za spavanje, staru odeću i par čarapa. Kod kuće je ostavio telefon, kartice, ličnu kartu i skupu odeću. Međutim, nije se plašio, čak je i plan napravio i bio uveren da će sve proći lako.

-Mislim da će biti lako. Ako uspem da izađem sa ulice u hotel, to je dokaz da beskućnici mogu da učine isto, rekao je pre odlaska na ulicu.

NJegov plan sledeći: on će prosititi dok ne sakupi novac za kupovinu kišobrana koje može preprodati turistima. Prvi dan je našao prometno mesto i seo da prosi. Ali, nakon sat vremena, zaradio je pet funti, ni približno dovoljno da kupi kišobran. Potom je priznao da oseća „kako prodaje svoje telo“ i da mora pogaziti svoj ponos.

Kako nije uspeo da prikupi novac za hotel, Kerin je morao da provede prvu noć na hladnim ulicama. Sledećeg jutra nastavlja sa svojim planom proseći da skupi novac za kišobran. Zaradio je nešto novca, ali je potrošio nešto i na hranu. Shvativši da je tog dana zaradio samo sedam funti, odlučio je da promeni plan i smisli neki novi.

Drugi plan je bio prikupljanje novca za noćenje u hotelu, a za šest sati prikupio je 33 funte, što nije dovoljno za hotelsku sobu u Londonu.
Očajnički je pokušavao da nađe hostel, ali svuda su mu rekli da nema mesta. Kerin se vratio emocijama posle prve noći. Upoznao je 32-godišnjeg Tomija, koji je završio na ulici nakon raskida sa devojkom.

-Gledao sam kako ih četvorica udaraju po ulicama, rekao je Tomi, jedan od mnogih koji drogira.

Ipak, te noći, po prvi put, Kerin je imao osećaj za nešto zajedničko sa ljudima na ulicama. Smislio je plan da prosi zajedno sa Tomijem i zarade dovoljno para za sobu za njih dvojicu. Međutim, Tomijeva glavna preokupacija je bila kako da dođe do droge. Odlučio je da ode sam i našao hotel u kojem je dvokrevetna soba 25 funti, a jednokrevetna je 60 funti.

Pokušao je da se prijavi na recepciji hotela, ali tu je naišao na novi problem. Hotelsku sobu mogu dobiti samo lica sa ličnom kartom. Očajnički je tražio novo mesto za spavanje, ali to je još više komplikovalo stvari.

Jedan od beskućnika mislio je da je tajni policajac, a drugi je pretio Kerinu da će ga ubosti nožem.

Ekipa emisije, koja je pratila događaje, bila je prisiljena da ode, objasni situaciju i izvuče Kerina.

-Ulice su nemilosrdne, ne postoje reči kojima bi moglo da se opiše koliko su opasne. Video sam nož, ne osećam se sigurno na ulici i bolje je u zatvoru, rekao je on.

Poslednju noć je proveo ispred crkve. Kada je došlo vreme da se vrati kući, sve što je zaradio proseći podelio je beskućnicima. Takođe je naučio važnu lekciju. Sada je on taj koji moli beskućnike da im pomogne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *