Mladi zastupnik interkulturalnosti, Bogdan Matić, realizovao svoj projekat Interkulturalnost – budućnost zajedništva u Bujanovcu

Nakon učestvovanja na Kampu mladih lidera, Bogdan Matić, aktivista i zastupnik na polju interkulturalnosti u Bujanovcu, osmislio je projekat za svoje vršnjake, kako bi prevazišli međusobne prepreke.

Donator projekta je bio “Kamp mladih lidera”, čiji je bio polaznik. U realizaciji ovog projekta pored organizacije “Kamp mladih lidera”, imao je podršku i organizacije “Građanske inicijative”.

Projekat se zasniva se na zalaganju i okretanju mladih ka interkulturalnosti, odnosno govori o zajedničkom životu mladih, različitih kultura unutar zajednica. Treba težiti ka zajedničkom životu bez razlika, jer smo svi isti i jednaki! Na projektu smo govorili o interkulturalnom dijalogu, o životu bez stereotipa i predrasuda jedni o drugima. Najveći cilj koji želim da postignem ovim projektom, je taj, da menjamo stvari na bolje, i da živimo u slozi, poštovanju, razumevanju, jedni sa drugima. – rekao je Bogdan Matić, ovom prilikom za naš portal.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *