Modernizacija pruge Subotica-Segetin


Danas su na železničkoj stanici u Horgošu, početku radova na rekonstrukciji pruge od Subotice do Segedina, prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. Pored njih ovom događaju prisustvali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, piše na sajtu Vlade Republike Srbije.

Vrednost radova je 10,2 milijarde dinara, a njihov završetak se očekuje polovinom novembra 2022. godine.

Ugovor predviđa rekonstrukciju pruge dužine 26,63 kilometra za brzine do 120 kilometara na čas i njenu elektrifikaciju, rekonstrukciju staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš i stajališta Javno skladište i Hajdukovo, ali i rekonstrukciju 13 putnih prilaza u nivou i dva pothodnika.

Za izvođače radova izabrana je ruska kompanija RŽD internešnal, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom „Karin komerc“.

Radi bezbednosti svi pružni prelazi biće zaštićeni rampama, a na Paliću i Horgošu će podožnjakom biti olakšan prolaz pešacima i biciklistima preko pruge.

Po završetku radova biće pojačane veze između Srbije i Mađarske i u putničkom i u transportnom saobraćaju.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *