„Moje sutra počinje danas“ – učenici OŠ “Branko Radićević” sa listom potrebnih rekvizita posetili predsednika opštineUčenici i učenice Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bujanovca su pokrenuli akciju sa željom da pozovu donosioce odluka u svojoj opštini da čuju njihove ideje i potrebe i preduzmu potrebne korake da se na njih adekvatno odgovori.

U saradnji sa nastavnicima fizičkog vaspitanja deca su napravila listu potrebnih rekvizita koji im nedostaju za nastavu fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sa svojim predlozima su se obratili nadležnima kako bi ih podržali i sagledali sve mogućnosti lokalne samouprave za realizaciju akcije.

Učenike i učenice su primili predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, načelnik za javne službe Fejzija Zećiri i stručna saradnica za obrazovanje Gabrijela Tomić, kojima su deca izložila svoj problem i zatražila pomoć za nabavku rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja, stoji u saopštenju za medije NVO Praxis-a.


Sem zahvalnosti za izdvojeno vreme, deca su iznela razloge za kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja, ukazujući pritom na važnost aktivnog učešća mladih u Bujanovcu. Predsednik opštine je pohvalio ovu inicijativu i saglasio se sa činjenicom da je potrebno poboljšanje uslova rada u školi. Svesna te činjenice, lokalna samouprava je potpisala ugovor o izboru izvođača radova za rekonstrukciju Osnovne škole „Branko Radičević“, čije renoviranje podrazumeva i nabavku školskog nameštaja. Istaknuto je da postoje napori da se deci obezbede što bolji uslovi za školovanje.

Učenici i učenice su predstavnicima lokalne vlasti poklonili hamere sa ispisanim i nacrtanim zahtevima i majice sa sloganom „Moje sutra počinje danas“, i predali dopis sa zahtevima. Zauzvrat su dobili ukoričene sveske i olovke koje bi koristili za ispisivanje novih ideja i akcija. Cilj aktivnosti koje su organizovane sa učenicima i učenicama bio je da ih osnaži i poveća njihovu participaciju u kreiranju i donošenju politika u svojoj sredini kroz dostupne mehanizme, kao i da podstakne njihov aktivizam kako bi uticali ne promene u svom okruženju. Kroz posmatranje svog okruženja, učenici i učenice su nastojali da identifikuju potrebe i probleme u čije rešavanje bi voleli da se uključe i na njih utiču.

Realizacija dečije inicijative je deo aktivnosti na projektu „Sutra počinje danas“ koji NVO Praxis sprovodi u partnerstvu sa organizacijom Music Art Project – Muzika nade, a koji finansira Evropska unija.

Foto: Praxis

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *