Mudrost se ne uči od drugih, njoj dolaziš samMudrost se ne uči od drugih, njoj dolaziš sam, ustajući na noge posle svakog novog udara sudbine.

                                                                Eljčin Safarli

Svi ljudi, koji su nam poslati, su naš odraz. I poslati su zbog toga, da bismo posmatrajući te ljude ispravili svoje greške, a kada ih ispravljamo, ti ljudi se ili takođe menjaju ili odlaze iz našeg života.

                                                               Boris Pasternak

Ne zaboravite, da je život podeljen na periode, isto tako kao i godina – na sezone. Svako od nas mora da proživi barem jednu surovu zimu, pre nego što bude mogao da uživa u sunčanom letu. I nikada ne zaboravite, da zima neće večno trajati.

                                                                     Robin Sharma

Brod ne tone, kada je on u vodi. On tone, kada je voda u njemu. Nije toliko važno, ono što se dešava oko nas. Važno je ono što se dešava unutar nas.

— Zašto su ovdje svi srećni, osim mene?
— Zato što su naučili u svemu da vide blagodet i lepotu..
— A zašto ja ne vidim tu blagodet i lepotu?
— Zato što ne možeš videti spolja to, što ne vidiš unutra ..
.

Antonio de Melo – iz knjige „One Minute Wisdom“

Jednom će se oluja završiti, i nećeš se sećati kako si je preživeo. Nećeš čak ni biti siguran da li se zaista završila. Ali jedna stvar je neosporna: kada izađeš iz oluje, nikad više nećeš biti isti čovek, koji je ušao u nju. Jer je u tome i bio ceo njen smisao.

                                                                Haruki Murakami

Kada od svega što se navalilo na tebe, dođeš u stanje da više ne možeš da izdržiš, ni u kom slučaju, ne odustaj. To je mesto gde se menja tvoja sudbina.

                                                                    Nadežda Burjakova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *