MUP: Apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila jutros oko 6 časova, u Čajetini na putu Užice – Zlatibor, poginuli 36-godišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor i šestogodišnje dete.

Do nezgode je došlo kada je vozilo, kojim je upravljao 44-godišnji vozač i u kom se u bezbednosnom sedištu prevozilo šestogodišnje dete, prešlo u suprotnu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, kojim je upravljao pomenuti policijski službenik, koji je poginuo na licu mesta.

MUP podseća na to da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima.

Takođe, analize pokazuju da polovina poginulih vozača i čak 70 odsto poginulih putnika nisu koristili sigurnosni pojas, pa je od početka godine zbog nekorišćenja pojasa poginulo 75 vozača i 40 putnika u putničkim vozilima.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije ulaže maksimalne napore na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

U prvih 10 meseci ove godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 167.595 učesnika u saobraćaju, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe, od početka godine sankcionisana su 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *