Musaka od tikvica je jelo, koje pored toga sto je zdravo i ukusno, već i lako za pripremu.
Potrebni sastojci:
- glavica crnog luka,
- 2,3 tikvice,
- 400g. mlevenog mesa,
- mleko oko 500ml,
- 2 jaja,
- so,
- suvi začini,
- biber,
- peršun,
- aleva,
- možete dotati i sitno seckanu šargarepu na kolutiće ili kockice.
Priprema:
Tikvice oljuštiti, iseći na kolutove ili listiće po dužini i kratko ih propržiti ili izgrilovati. Mogu se i prethodno pohovati i tako pohovane koristiti za musaku.
Izdinstati luk, dodati šargarepu, zatim mleveno meso, alevu papriku, suve začine, so, biber.
U podmazan pleh ređati polovinu tikvica, zatim izdinstano meso i preko njega drugu polovinu tikvica. Preliti jajima umućenim sa mlekom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!