Na koji način se držite za ruke može pokazati vaš odnos prema partneru


Govor tela u mnogome može pokazati nečiji stav i karakterne osobine, ali i emocionalno stanje određene osobe, naročito u vezi.

Jedan od pokazatelja koliko su partneri bliski u emotivnoj vezi jeste i način na koji se drže za ruke. Možda niste znali, ali ovaj gest govori mnogo o vašem odnosu i o fazi kroz koju prolazite kao par.

Pogledajte određena značenja načina držanja za ruke sa osobom koju volite i saznajte u kojoj ste fazi veze.

1. Dlan okrenut dlanu ili ruka u ruci

Ako držite ruke na ovaj način, to znači se vaša veza bazira na ljubavi, ali ne i na strasti.

Takođe, ovo otkriva da ona osoba koja dlan okreće prema dole, ima jači karakter, često preuzima inicijativu i odlučnija je.

2. Isprepleteni prsti

Isprepleteni prsti simbolizuju strast i snažnu vezu između dve osobe. Kada ovako držite ruke, važno je da oboje čvrsto držite ruku druge osobe.

Nije dobar znak ako je ruka jedne osobe previše opuštena.

3. Držanje za mali prst

Ovakav način držanja za ruke znači da su jednoj i drugoj osobi bitni nezavisnost i sloboda. Takvi parovi znaju da poštuju ​​međusobni prostor i privatnost.

To takođe može ukazivati ​​na to da par prolazi kroz osetljiv momenat kada jedno od njih oseća potrebu da budu samo prijatelji.

4. Jači stisak drugom rukom

Ako upotrebljavate ovakvo „pojačanje“, to obično znači da su stvari između vas dvoje ozbiljne. Nažalost, to nije uvek pozitivan znak – na ovaj način takođe šaljete poruku da se pretvarate u posesivnog partnera.

5. Ruka ispod ruke

Ovaj položaj često se koristi kada par prisustvuje nekom društvenom događaju.

Međutim, ako  je to uobičajen način na koji držite ruke dok šetate, to znači da ona osoba koja uzima partnera pod ruku traži zaštitu ili se oseća malo nesigurno u njihovom odnosu.

6. Držanje za prste, malo povlačeći ruku

Ovo može da znači da par nije na istoj „talasnoj dužini“. Osoba koja vuče ruku pokušava da ubrza odluke svog partnera.

To takođe može da bude znak i da je jednom od partnera dosadila rutina u vezi.

7. Ne držite se za ruke

Ukoliko vaš partner izbegava da vas drži za ruku, to može da bude znak da on ili ona gube interesovanje za vezu. Takođe, to može da bude pokazatelj i da je partnerima potrebno više slobode.

Autor: Olivera Milivojević

Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *