Najbolji studenti imaju dodatni rok prijave za stipendije

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija saopštilo je da je Fond za mlade talente Republike Srbije produžio rok za prijave na konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima do 21. aprila, na koji mogu da se prijave studenti završnih godina fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, a od ove godine to mogu da učine i elektronskim putem uz pomoć nove digitalne usluge eTalenti.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović rekla je da će ova inovativna usluga, sprovedena u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i digitalizaciju, olakšati prijavljivanje akademcima, ubrzati i olakšati obradu podataka i samo sprovođenja konkursa.

Prema njenim rečima, uvođenjem ovakve novine ujedno je i simbolično pokrenuta reforma Fonda za mlade talente koja je od formiranja Vlade u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Mladi su zaista postali prioritet za Vladu, istakla je Begović i dodala da u budućnosti žele da urade sve što mogu kako bi studente zadržali u zemlji, dali im mogućnost izbora i usmerili ih ka daljem razvoju Srbije.

Stipendije za školsku 2022/23. godinu su obezbeđene za 1.050 najboljih studenata završnih i integrisanih godina osnovnih akademskih studija i 500 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova.

Pored digitalizacije konkursa, od ove godine su, radi pravednijeg rangiranja, uvedene i kvote stipendija po naučno-obrazovnim poljima u skladu sa brojem odobrenih budžetskih mesta.

Umesto da se svi kandidati rangiraju zajedno kao što je bila praksa prethodnih godina, biće rangirani u okviru svog polja.

Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na sajtu Ministarstva i na linku https://fondzamladetalente.gov.rs/.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *