Napravite sami pravu letnju poslasticu – domaći sladoled sa malinama

Brzo i lako pripremite omiljenu letnju poslasticu mnogih. Ukoliko nemate maline, možete se poslužiti bilo kojim voćem.



Potrebno vam je:

500 mililitara pavlake za šlag
Kašičica ekstrakta vanile
200 mililitara mleka
Na vrh noža soli
500 grama malina ili drugog voća koje imate na raspolaganju

Postupak pripreme:

Maline operite, i odvojite oko 200 grama na stranu.

U dubljoj činiji umutite šlag, potom umešajte mleko i sve ostale sastojke, osim odvojenih malina. Voće koje ste ubacili će tokom mešanja pustiti sokove i „obojiti“ smesu u crvenkastu nijansu. Kada ste zadovoljni gustinom, dodajte ostatak malina i lagano promešajte, kako bi se ravnomerno rasporedile.

Sladoled držite u zamrzivaču nekoliko sati pre služenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *