Narodni poslanik Nenad Mitrović u Skupštini govorio o popisu stanovništva i izborima u PreševuPovodom izmene i dopune zakona o popisu stanovništva, narodni poslanik Nenad Mitrović govorio je o popisu stanovništva iz 2011. godine u Bujanovcu, Preševu i Medveđi koje su bojkotovali Albanci, koji sada govore o pasivizaciji adresa.

Ovom prilikom, Nenad Mitrović pozvao je Albance sa ovih prostora da se odazovu popisu stanovništva, kako bi se izbegli problemi iz 2011. godine.

U poslednje vreme od mojih kolega poslanika iz Bujanovca, Šaipa Kamberija i Nadije Bećiri, slušamo ovde o pasivizaciji prebivališta licima koji žive u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, a ta ista lica se uopšte nisu popisala 2011, pa nemamo informaciju da li su tu ili ne – rekao je narodni poslanik Nenad u Narodnoj Skupštini prilikom obraćanja.

Međunarodni eksperti su procenili da u Bujanovcu živi 38.300 stanovnika, u Preševu 28.000, a u Medveđi 7.800. Istovremeno u biračkom spisku opštine Bujanovac imamo upisanih 43.000 birača, a u Preševu 41.000 birača, rekao je ovom prilikom.

On je izrazio nadu da će se albanska nacionalna manjina ovoga puta popisati jer se učešćem na popisu i utvrđivanjem pravog broja stanovnika može doći do saznanja o potrebnom broju lekara, medicinskih sestara, nastavnika i državnih službenika.

Govorio je i o održanim lokalnim izborima u Preševu, gde je, izborna lista „Aleksandar Vučić – za budućnost Preševa“ ostvarila istorijski rezultat sa 1250 glasova Srba.

Oni su glasali za ovu listu jer su prepoznali da politika predsednika Vučića i Vlade Srbije garantuje opstanak i ostanak na ovim prostorima – naglasio je.

Mitrović je podržao predlog izmene Zakona o popisu, koji predviđa da se zbog pandemije korone popis sprovede u oktobru ove godine, umesto u aprilu, kako je bilo planirano.

Pčinjski Portal 017

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *