Našim građanima na Kosovu i Metohiji od danas isplata jednokratne novčane podrške

Kako su iz ministarstva finansija najavili, od danas kreće novčana pomoć za naše građane na Kosovu i Metohiji koja će iznositi po 100 evra za svakog građanina, uključujući i decu. U slučaju da je lice nezaposleno, onda će dobiti 200 evra.

Za ovaj vid pomoći je iz budzeta izdvojeno 1,5 milijardi dinara.

Podsetimo, da su svi građani na Kosovu i Metohiji sa važećom ličnom kartom mogli da se prijave za 30+30 evra, kao i da će moći da se prijave za 3000 dinara svi koji su vakcinisani bar jednom dozom bilo koje vakcine do 31.maja. Prijava će početi 01. juna i trajaće do 15. juna.

Takođe, rebalansom budzeta za 2021. opredeljena su značajna sredstava za kako pomoć gradjanima, tako i izgradnju novih bolnica, vrtića, obrazovnih ustanova, novih stanova. Izgradnju zgrade u Kosovskoj Mitrovici u kojoj bi trebalo biti smešten rektorat, nove zgrade za Ekonomski, Pravni i Prirodno-matematički fakultet, biće izgrađen novi Kliničko-bolnički centar u Gračanici, rekonstruisan Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici, kao i gradnja Instituta za sudsku medicinu u Kosovskoj Mitrovici.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *