Nemojte bacati talog od kafe: Nekoliko načina na koji možete iskoristiti ovaj napitak

Turska kafa je definitivno najpopularniji napitak u našoj zemlji. Neki ljudi su pravi kofeinski zavisnici i potrebno im je nekoliko šoljica dnevno, neki je ispijaju jedino kada su u društvu, a mnogi ne mogu da zamisle početak svog dana bez ovog napitka. Međutim, skoro svi bacaju talog, iako možda deluje neverovatno, talog od kafe se može primenjivati u različite svrhe.

Dobar je za vaše cveće. Probajte da umesto korišćenja raznih hemikalija u saksiju sipete talog od kafe i budite svedoci kako vaše cveće napreduje neverovatnom brzinom. Talog od kafe deluje kao prirodno đubrivo. Povećava kiselost zemljišta, obogaćuje kompost i štiti vaše zelene ljubimce od gljivica i parazita.

Osvežava kožu. Talog od kafe je odličan prirodni piling za vašu kožu lica i tela. Pomešajte ga sa gelom za tuširanje, ili nekim uljem i umesto skupocenih preparata za uklanjanje nečistoće i mrtvih ćelija kože dobićete prirodan piling koji će učiniti vašu kožu mekšom i svežom.

Deluje protiv komaraca. Umesto raznih sprejeva protiv komaraca koji štete kvalitetu vazduha koji udišete, stavite malo taloga od kafe na tacnu ili na parče folije i zapalite ga. Miris spaljene kafe će oterati komarce.

Apsorbuje neprijatne mirise. Ukoliko osećate neprijatne mirise u svom frižideru, u njega stavite talog od kafe, on će apsorbovati sve neprijatne mirise ustajale hrane u vašem frižideru.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *