INTERVJU: Nenad Mitrović, predsednik OO SNS BujanovacBUJANOVAC, 10. jul 2019. – Nenad Mitrović,  predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu govori o značaju asfaltiranja puta Bogdanovac – Ljiljance i ispunjenom obećanju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. 

MEŠTANI SELA BOGDANOVAC DOSANJALI SVOJ SAN UZ POMOĆ PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA

“Prilikom obilaska Opštine Bujanovac 8. februara ove godine od strane predsednika Aleksandra Vučića kada je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ boravio u Bujanovcu i koji je tom prilikom razgovarao sa građanima.

Utvrđeni su prioriteti šta je potrebno da se uradi i time olakša život i rad građana sa teritorije Opštine Bujanovac. Jedan od prioroteta bio je putni pravac Ljiljance – Bogdanovac u dužini od četiri kilometra, koji je trebalo da se asfaltira.Od februara do početka aprila ovaj putni pravac je završen sa celokupnim pripremnim zemljanim radovima i komletno asfaltiran. Meštanima sela Bogdanovac ovaj put život znači, oni su uspeli da san koji su sanjali vise od 50 godina dosanjaju uz pomoć predsednika Vučića, koji je dato obećanje i ispunio.

Izgradnjom ovog puta prestaće iseljavanje sa ovih prostora, ali i par porodica koje su se ranije iselile, najavljuju svoj povratak na pradedovska ognjista“, rekao je Mitrović.

Put Ljiljance – Bogdanovac pre asfaltiranja


Asfaltiran put Ljiljance – Bogdanovac
Novinari redakcije Pčinjskog 017 – PORTALA bili su prisutni 5. aprila 2019. godine u selu Bogdanovac kada je put konačno završen. Za meštane Bogdanovca ovo je bio jedan od najsrećnijih dana u životu. To se i moglo videti na njihovim licima. Put koji su mnogi čekali ceo svoj životni vek napokon su dobili. Muka je bila velika kažu. Nije se moglo ni do lekara, škole, prodavnice. Kada su rupe na putu postale tolike da se jedva i pešice moglo ići, prestali su da dolaze i otkupljivači mleka, stoke.

Malo je ko u selu verovao da će zaista dobiti put. Čak i kada su inženjeri stigli i počeli pripreme terena bilo je za nevericu.


„Ovaj put puno znači svima nama, najviše omladini. Mnogo hvala našem predsedniku. Čitav život, bila je muka, išli smo po kiši, snegu, hladnoći, neočišćenom putu. Deca nisu mogla u školu. Sada smo se spasili. Priča je počela od obećanja predsednika Vučića. Rekli su nam da će za desetak dana početi radovi, nije prošlo ni 5 dana mašine su već počele sa radom. Nismo mogli da verujemo“, govore meštani sela Bogdanovac.

Radnici preduzeća „Srbija auto put“ prvo su proširili put, uradili projekat, izračunali koliko treba cevastih propusta, jer je važno za dalje održavanje puta, uradili propuste, stabilizovali podlogu, izvršili laboratorijska ispitivanja i krenuli sa asfaltiranjem. Na kraju su deonicu puta asfaltirali i uredili su bankine.

Nenad Mitrović narodni poslanik Srpske napredne stranke tada je istakao da je urađen značajan posao. Meštani su se godinama žalili, ali nije bilo razumevanja:

„Imamo priliku da vidimo da je za manje od dva meseca put urađen. Vidim da su meštani presretni. Ovim se piše istorija ovog mesta i mislim da je velika stvar za sve stanovnike. Mnogi su ih lagali do sad. Aleksandar Vučić je odgovoran političar i kada on obeća nešto, on to i uradi.“

Preduzeće „Srbija auto-put“ je pomoglo i popravku puta do crkve i uređenje platoa, tako da je to bio još jedan od razloga za zadovoljstvo.

Meštani su tog dana organizovali slavlje i pozvali svoje prijatelje, rođake, saradnike. Radost treba podeliti sa drugima. Nadaju se da će ovo podstaći one koji su u potrazi za boljim životom otišli da se vrate na svoja ognjišta.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL  i OO SNS Bujanovac

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *