Nenad Mitrović, predsednik OO SNS Bujanovac: O značaju otvaranja Jumkove fabrike u Bujanovcu


BUJANOVAC, 3. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) Nenad Mitrović, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu ističe da otvaranje Jumkove fabrike u Bujanovcu mnogo znači za građane, jer danas u ovoj fabrici radi oko 120 radnika sa teritorije opštine Bujanovac.

“Opština Bujanovac, spada u red nerazvijenih opština u Srbiji. Prolazak Koridora 10 pored naše opštine stvara dodatne uslove za ekonomski razvoj i šansu za otvaranje novih radnih mesta.

Nešto što posebno hoću da istaknem je prošlogodišnje otvaranje Jumkove fabrike u Bujanovcu. Otvaranje ove fabrike mnogo znači za građane naše opštine. Od početka rada fabrike bilo je zaposleno oko 30 – tak radnika, dok danas u ovoj fabrici radi oko 120 radnika, i to su radnici sa teritorije opštine Bujanovac.


Zahvalni smo predsedniku Vučiću, jer je bio jedini koji je verovao da „Jumko“ ima perspektivu za rad i kada je „Jumku“ bilo najteže, kada su radnici štrajkovali na autoputu i fabričke hale bile u mraku.

Predsednik Vučić je svoju veru dokazao nesebičnom podrškom koju je pružao „Jumku“, što se pokazalo ispravnim i ne samo da je „Jumko“ otpočeo sa radom u fabričkim halama u Vranju, već je otvorio i novu fabriku u Bujanovcu. To je za nas od velikog značaja, jer od 1998. godine nije bilo značajnijih investicija, ne onih koje bi obezbedile 120 novih radnih mesta, kao što je ova“, s ponosom ističe Nenad Mitrović, lider bujanovačkih naprednjaka.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL  i OO SNS Bujanovac

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *