Nije prihvaćen predlog za smenu direktora Doma kulture

BUJANOVAC, 27. maj 2019. – Predlog Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje“ da se na sednici bujanovačke Skupštine raspravlja o smeni direktora Doma kulture, zbog zabrane „Balkanske međe“, odbornici iz vladajuće koalicije nisu prihvatili.

Nenad Zafirović, odbornik Srpske napredne stranke,  predložio je da se u dnevni red uvrsti smena sa funkcije direktora Doma kulture. Oko toga se digla velika bura, naglasio je Zafirović .


Zabranom filma vrši se diskrimacija za sve ljude koji su želeli da pogledaju film, rekao je odbornik Trajko Trajković.

Direktnog prenosa sa sednice nema po prvi put nakon nekoliko godina, što je po rečima odbornika Demokratske partije (DP) Hajredina Hide znak da nema uslova za održavanje sednice.

-Siromaštvo i masovno iseljavanje mladih iz opštine Bujanovac je problem koji treba rešavati. Svako može imati svoj stav o neprikazivanju filma, ali je suština zabrana koja izaziva buru nezadovoljstva i potencira razliku u Bujanovcu, izaziva osećaj netolerancije i ugroženosti. Svako ko nosi neku javnu funkciju treba da radi u duhu tolerancije. Direktor doma kulture je napravio problem i jednima i drugima pa samim tim se postavlja pitanje na osnovu kojih kvalifikacija je direktor doneo takvu odluku. Tražim od čelnika lokalne samouprave da njegovo delovanje bude zaustavljeno, rekao je Miodrag Milković predsednik Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke.


Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić rekao je da je direktorova odluka naštetila svima, a lokalna samouprava nema nikakve veze sa tim potezom i misli da je nije doneo samostalno. Sigurno će biti preduze mere sankcija prema direktoru Ismailiju, naglasio je Arsić.


-Direktor se ovakvom odlukom stavio u funkciju ministra kulture, a njegovo obrazloženje o podizanju međunacionalnih tenzija ne stoji, jer je upravo zabranom negativno uticao na odnose. Slažem se sa delom predloga u kojem se zahteva rasprava i utvrđivanje odgovornosti, ali ne i sa delom o smeni. Odgovornost u najvećoj meri snosi Upravni odbor ove ustanove i predlažem da se o tome raspravlja na narednoj sednici, istakao je Nenad Tasić, odbornik SPO.


Predlog Odborničke grupe oko Srpske napredne stranke da se na današnjoj sednici bujanovačke Skupštine raspravlja o smeni direktora Doma kulture zbog zabrane „Balkanske međe“ nije usvojen.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Piše: NENAD TASIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *