Nikako da se rešite peruti? Sastojak koji može da pomogne imate kod kuće!Ako i vas muči perut, evo kako da je se rešite na prirodan način, uz pomoć sastojka koji verovatno već imate kod kuće!

Perut je prilično čest problem i ne samo što nije nimalo lepo kada vam bele tačkice padaju po ramenima, već nije ni prijatno što vas često svrbi koža glave. Srećom, za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje, a u tome može da vam pomogne soda bikarbona.

Ovaj sastojak koji verovatno već imate kod kuće pomoći će vam tako što će da upije višak sebuma sa kože glave, pa će se samim tim i kosa manje mastiti. Osim toga, soda bikarbona ima antigljivična svojstva, pa može da pomogne kod gljivične infekcije koja izaziva perut.

Pored toga, soda bikarbona umiruje kožu glave, pomažući da se pH kože glave vrati u balans, a ako vam se kosa brzo masti, ponekad možete da koristite sodu bikarbonu umesto suvog šampona.

Dakle, činjenica je da soda bikarbona dobro deluje na kožu glave, a evo dva predloga kako da je najlakše koristite u ove svrhe.

Pomešajte je sa jabukovim sirćetom

Kiselost jabukovog sirćeta će da izbalansira alkalnost sode bikarbone, pa je ova kombinacija dobra za pH kože glave. Osim toga, oba sastojka imaju antigljivična svojstva, što pomaže u borbi protiv peruti.

Pomešajte dve kašičice sode bikarbone sa dve-tri kašike jabukovog sirćeta. Zatim ovu mešavinu umasirajte u kožu glave minut-dva, pa isperite hladnom vodom. Proces ponavljajte dva puta nedeljno.

Pomešajte je sa uljem čajevca

Ulje čajevca takođeima antigljivična dejstva i može da pomogne u borbi protiv peruti.

Pomešajte dve kašičice sode bikarbone sa nekoliko kapi ulja čajevca i pola šolje vode. Mešavinu umasirajte u kožu glave, pa isperite posle 15 minuta. Proces ponavljajte dva puta nedeljno dok perut ne nestane.

Elem, iako soda bikarbona može da pomogne u borbi protiv peruti, treba da imate još neke stvari na umu. Soda bikarbona je alkalna, pa može da isuši kosu i kožu glave ukoliko je previše često koristite. Ako imate suvu kožu, nakon pranja obavezno nanesite balzam koji će hidrirati kosu i kožu glave.

Mondo

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *