NOVA ATRAKCIJA JUGA SRBIJE

Pčinjski portal, 30.05.2021.

Ušuškan u prelepoj prirodi juga Srbije, Zoo vrt “Mišić” je pravo turističko blago koje je za kratko vreme postalo veoma posećeno mesto o kojem se rado priča.Prolećni dani i povoljna epidemiološka situacija su uticali na ljude pozitivno i konačno smo odahnuli nakon zaista stresnih meseci pandemije i mnoga izletišta u prirodi u su u prethodnim danima bila prepuna, ispijaju se kafe u baštama kafića, slave se rodjendani, prave se svadbe sa manjim brojem gostiju, prosto rečeno opet dišemo punim plućima! Pčinjski okrug je u prethonim mesecima postao bogatiji novom atrakcijom – ZOO vrtom u neposrednoj blizini Vranja – u selu Ćukovac (Dulan). Iako je za Vranjance lako otici do sela Ćukovac i zološkog vrta, to može biti veliki problem za one koji ne poznaju ovaj kraj i zato apelujemo na vlasnike zološkog vrta da postave putokaze ka zološkom vrtu počevši od fabrike “Sipmo” pa sve do zoo vrta.

Foto: Pčinjski 017 – portal

Prelepa priroda i čist vazduh u selu Ćukovac će odmah na prvi korak ostaviti pozitivan utisak na posetioce a u neposrednoj blizini zoo vrta će ovaj utisak biti pojačan zvukovima raznih životinja, cvrkutom ptica iz raznih krajeva sveta… Sve je lepo sredjeno, počevši od ulaza koji je za odrasle je 300 dinara, za decu 200 (mališani mladji od 3 godine ne plaćaju ulaz). Flamingosi na samom ulazu u ZOO vrt najavljuju bogatu “pustolovinu”, redjaju se na stotine raznih ptica (labudovi, sove, egzotični papagaji…), zebre, kornjace, nojevi… Prepliću se mirisi životinja, njihovi zvukovi ali je i primetna “njihova težnja za slobodom”.


Ljubazno osoblje ZOO vrta je spremno da odgovori na sva znatiželjna pitanja posetioca a ono što je primetno je da zaštitnoj ogradi ispred mnogih životinja nema table sa podacima o vrsti životinje… Opšti utisak je da se na ZOO vrtu ozbiljno radilo ali da se u narednom periodu moraju otkloniti nedostaci.

Foto: Pčinjski 017 – portal

Nakon duže setnje i razgledanja životinja, posetioci mogu svoj umor ublažiti u restoranu pored samog ZOO vrta i ukrepiti svoje telo hladnim picem, kafom i ručkom… Na ovoj lokaciji se može pronaći sve što je potrebno prosečnoj porodici ali i organizovanim turističkim grupama.Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog, Narodni muzej u Vranju, Vlasinsko jezero, dolina reke Pčinje, Markovo kale i Vražji kamen su pravi biseri juga Srbije a ZOO vrt “Mišić” se pridodaje na njihovu listu kao jedna od lokacija koju moramo posetiti u Pčinjskom okrugu.

Foto: Noj

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *