Nova vatrogasna služba u Trgovištu od velikog značaja za taj deo naše zemlje

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić je zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem danas obišao novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Trgovištu.

Gašić je tom prilikom poručio da je cilj Ministarstva da sve organizacione jedinice budu uređene i organizovane tako da ceo sistem bude moderan i funkcionalan, rad pripadnika MUP-a brži i efikasniji i da će uz pomoć države, koja je osnažena politikom mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja, to biti i ostvareno.

Predsedniku Vučiću i ministru Gašiću predstavljeni su uslovi, mogućnosti i prednosti koje će u svakom smislu unaprediti rad vatrogasaca-spasilaca i kako je ministar unutrašnjih poslova naglasio, bitno uticati da brže i efikasnije odgovore na sve vanredne događaje, što povećava bezbednost građana i očuvanje materijalnih i kulturnih dobara na teritoriji koju pokrivaju.

Veliki značaj nove i efikasnije vatrogasne službe potvrdilo je i prisustvo mnogobrojnih meštana Trgovišta, kojima je predsednik Vučić poručio da će bazeni i stadion biti završeni, da će put do Bosilegrada i škola u Radovnici biti izgrađeni, kao i da će biti otvorena malogranična stanica za prelaz prema Severnoj Makedoniji.

Daćemo sve od sebe da ovde u Trgovištu dovedemo jedan mali pogon, malu fabriku da može da zaposli deo ljudi, posebno žena, kako biste mogli da ostanete na svojim ognjištima i da čuvate Srbiju. Naš posao će biti da poboljšamo uslove života ovde na jugu. Moramo da sačuvamo jug Srbije. Trgovište je mesto koje čuva i štiti Srbiju. Zato nam je važno da uradimo sve što je moguće, da vam pomognemo oko putne infrastrukture, znam da tu imate najviše problema. Bukvalno ćemo da udesetostručimo rad na izgradnji lokalnih puteva, da možete do svakog sela da dođete modernim asfaltiranim putevima, poručio je predsednik Vučić građanima u Trgovištu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *