Obaveštenje za sve poreske obveznike

Lokalna poreska administracija Gradske uprave obaveštava da je rok za plaćanje četvrte rate poreza na imovinu za fizička, pravna lica i preduzetnike do sutra, 15. novembra. Rok je propisan zakonom o porezima na imovinu, tako da važi za sve poreske obveznike poreza na imovinu na teritoriji Republike Srbije.

Izmirivanje poreza na imovinu se obavlja kvartalno, u 4 godišnje rate. Zakon o porezima na imovinu, propisuje obavezu akontacionog plaćanja poreza na imovinu. Redovnim izmirenjem obaveza, poreski obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u izmirenju poreskih obaveza.

Poreski obveznici na teritoriji Grada Vranja mogu se informisati o stanju svojih zaduženja lično u Gradskoj upravi, u prostorijama Odseka lokalne poreske administracije, putem brojeva telefona 402 397, 402 392 i za registrovane poreske obveznike na portalu e-uprave preko web aplikacije euprava.gov.rs – jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije.

Poreski obveznici koji putem reprograma izmiruju zaostala poreska dugovanja, takođe treba da do 15. novembra uplate označene rate jer će se nakon isteka zakonskog roka za uplatu akontacija obračunavati zakonom propisana kamata, savetuju iz Lokalne poreske administracije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *