Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima u Vranju

Foto: Sajt Grada Vranja   

VRANJE, 30. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Zamenik gradonačelnika Nenad Antić razgovarao je sa predstavnicima Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima, u okviru obeležavanja 30. jula, Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Antić je rekao da Grad u potpunosti podržava sve aktivnosti ovog tela i istakao da će lokalna samouprava nastaviti da pruža podršku projektima i aktivnostima Lokalne mreže. Na sastanku je bilo reči o planovima i realizovanim akcijama Mreže, koja je u Vranju osnovana 2013. godine, u okviru projekta ,,Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“, o čemu je govorila potpredsednica Mreže Beba Kanački.

Foto: Sajt Grada Vranja   


Grad Vranje je prošle godine usvojio Deklaraciju o borbi protiv svih oblika trgovine ljudima i drugi je grad, posle Niša, koji je doneo ovaj važan dokument. U centralnoj pešačkoj zoni aktivisti su, potom, delili propagandni materijal, čime je nastavljeno obeležavanje Svetskog dana borbe protiv ,,trafikinga”. Sastanku su prisustvovali i gradska većnica Danijela Milosavljević, kao i predstavnici ustanova i insititucija, članovi Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima.

Izvor: Sajt Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *