Od 29. jula do 2. avgusta pojačana kontrola saobraćaja

Na teritoriji cele zemlje Uprava saobraćajne policije će od 29. jula do 2. avgusta sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, stoji u saopštenju MUP-a.

Akcija će se tokom narednih dana sprovesti zbog očekivane pojačane frekvencije saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog povećanog broja smrtno stradalih u saobraćaju od početka meseca.

Cilj akcije će biti otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju na to da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Iz MUP-a apeluju na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, pokažu potrebnu dozu odgovornosti i poštujući propise, doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *