Od Doljevca do Preševa 8 naplatnih rampi, računajući i Leskovac

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ će uskoro početi sa naplatom putarine od Doljevca do Preševa, a putarina će se naplaćivati i na “naplatnoj stanici Leskovac centar”, piše ovo preduzeće, a jedno od pitanja bilo je zašto nema naplatne rampe kod Leskovca i kod Vlasotinca.

Nije jasno na kakvu se naplatnu stanicu Leskovac centar misli. Da li će se negde u blizini Leskovca izgraditi nova naplatna rampa ili…?

“Javno preduzeće „Putevi Srbije“ će u prvoj fazi uspostaviti zatvoreni sistem naplate putarine na deonici autoputa E-75 od Niša do državne granice Severne Makedonije, na deonici autoputa od petlje Niš jug do graničnog prelaza Preševo, na dužini od 148,356 km”.

Na navedenoj deonici će se vršiti, navodi se, naplata putarine po pređenom kilometru, a od Doljevca do Preševa biće 8 naplatnih stanica.

SPONZOR OBJAVE

Ovaj zatvoreni sistem naplate putarine će u prvoj fazi obuhvatati sledeće naplatne stanice: čeonu naplatnu stanicu Doljevac, naplatnu stanicu Leskovac centar, naplatnu stanicu Grdelica, nalatnu stanicu Predejane, naplatnu stanicu Vladičin Han, naplatnu stanicu Vranje, naplatnu stanicu Bujanovac 2 i čeonu naplatnu stanicu Preševo”, dodaje se.

Ranije je bilo najavljeno da će se pređeni kilometar plaćati po ceni od 3,64 dinara, ali ta cena je sada nevažeća budući da je došlo do  povećanja od 12 posto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *