Odbojkaši Srbije vratili nadu za plasman na OI


Odbojkaši Srbije uspeli su da pobede selekciju Kanade u poslednjem meču koji se igra u Otavi, rezultatom 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:18 i 25:23. Ovo je druga pobeda od četiri meča koliko je odigrala Srbija, a koja je veoma važna jer se naši odbojkaši opet vraćaju u igru za plasman u Pariz na Olimpijske igre.

Posle izgubljenog prvog seta odbojkaši Srbije igrali su mnogo zrelije i pametnije i tako osvojili naredna tri seta. Tako se Srbija sada, na kraju druge sedmice, nalazi na 9. mestu FIVB rang liste, poslednjem koje vodi u Pariz.

Dosadašnji rezultati odbojkaške reprezentacije Srbije su sledeći:

Prve sedmice u Riju, u prvom meču Srbija je pobedila Iran, a onda izgubila ostala tri meča protiv Japana, Brazila i Nemačke.

Druge sedmice u Otavi, Srbija je u prvom meču bila bolja od Holandije, zatim poražena u naredna dva meča od SAD i Argentine, i u poslednjem pobedila Kanadu.

Ostaje da se odigra još i treća sedmica, posle koje će se znati putnici na OI. Ona će se igrati u Ljubljani, u periodu od 18. do 23. juna. Srbiji su ostali mečevi protiv Kube, Turske, Poljske i Slovenije.

Posle toga se podlači crta i videće se koje selekcije putuju u Pariz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *