Vranje dobitnik projekta ,,Razvoj poslovnih ideja-jednaka šansa za sve“

Na javnom pozivu Ministarstva za rad, zapošljavanje, biračka i socijalna pitanja za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja odabran je projekat Grada Vranja ,,Razvoj poslovnih ideja-jednaka šansa za sve“.

Tim povodom, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković istakao je da će ovim projektom Grad Vranje dobiti sredstva za obuku i zapošljavanje teže zapošljivih lica.

Cilj je da se sva lica koja se nalaze na evidenciji za zapošljavanje, koji proizvode i rade za poznate kupce, a nisu bili na površini i sistem ih ne vidi postanu vidljivi. Nisu plaćali poreze i doprinose, nije im tekao radni staž, kada se dese nepredviđene okolnosti, bolesti ili povrede, bili su neosigurani. Mi smo uvideli da tu možemo da pomognemo i još pre dve godine smo imali meru samozapošljavanja. Tokom dve godine izdvojili smo ozbiljna sredstva i 32 takva lica pomogli i sada rade i zadovoljni su. Na osnovu tog iskustva nastao je i inovativni projekat ,,Razvoj poslovnih ideja-jednaka šansa za sve,“ sa kojim se Grad prijavio na javni poziv resornog ministarstva. Želja lokalne samouprave je bila da se ljudi ohrabre i krenu sa sopstvenim poslom”, istakao je gradonačelnik i dodao da je vrednost projekta 57 hiljada evra, učešće lokalne samouprave 10 hiljada evra, a ostalo je grant koji dobijamo. Suština je da se samozapošljavanje proširi i na obuke za teže zapošljiva lica. Mi sada dobijamo za deset lica grant za nabavku opreme, a ostalo su obuke za 50 novih lica.

Novina je da će ovaj projekat imati i onlajn platformu. U tome Grad sarađuje sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga.

Vranje je peti grad na listi gradova koji su dobili sredstva na ovom pozivu, od ukupno 10 odabranih.

Foto: Vranje.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *