Održan Dan visokih zvanica vežbe „Platinasti vuk 19“

Dan visokih zvanica multinacionalne vojne vežbe „Platinasti vuk 19“, na kojoj učestvuje više od 500 pripadnika iz 10 partnerskih zemalja, održan je juče u bazi „Jug“ kod Bujanovca, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, komandanta Kopnene Vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kajla Skota.

Na šestoj vežbi „Platinasti vuk“, osim domaćina  – Vojske Srbije učestvovali su  i pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Mađarske, Rumunije, Severne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva. Do sada je na ovim vežbama, čiji je organizator Četvrta brigada Kopnene vojske, učestvovalo više od 2.000 pripadnika iz 15 partnerskih zemalja.

Cilj vežbe, koja se izvodila u periodu od 3. do 17. juna, je uvežbavanje jedinica partnerskih zemalja za učešće u multinacionalnim operacijama očuvanja mira.

Danu visokih zvanica prisustvovali su i komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa i načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović.

Izvor: Minnistarstvo odbrane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *