Održan sastanak Mreže gradonačelnica i predsednica opština


U Aranđelovcu je održana radionica Mreže gradonačelnica i predsednica opština sa ciljem sto veće podrške i osnaživanja žena na rukovodećim pozicijama i međusobna saradnja i zajedničko delovanje u cilju postizanja pune rodne ravnopravnosti u Srbiji. Sastanku je prisustvovala i Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Potpisivanjem Povelje ženske solidarnosti u martu ove godine, žene gradonačelnice, predsednice opština i na vodećim položajima na lokalnom nivou u Srbiji, njih, 22. formirale su Mrežu. Članice i potpisnice povelje su i predsednica opštine Trgovište Miljana Stojanović Zlatković i zamenica predsednika skupštine Danijela Zlatanović koje su ujedno i prisustvovale jučerašnjem skupu. Stoji na fb profilu Službe za odnose sa javnošću opštine Trgovište.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj ( UNDP ) u Srbiji Fransin Pikap poručile su članicama Mreže gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji da će im međusobna saradnja, unapređenje veština liderstva i prevazilaženje ograničenja koja im otežavaju da napreduju na svojim pozicijama, omogućiti da postanu kreatorke promena u sredinama koje danas vode.

,, Stakleni plafon je kada vam ne daju da idete gore, a stakleni pod je efekat koji vas koči, strah da će vas povući na dno. Tu smo da izgradimo atmosferu gde se nijedna od vas neće plašiti ni staklenog poda ni staklenog plafona, jer će nas prvi rezultati ojačati. Sposobne smo i jake, a samo naša ćutnja nas može učiniti nesposobnima. Ko je hrabar i uporan, on će napraviti rezultat makar trpeo i ozbiljne udarce i zato nam je važna podrška”, istakla je ministarka Obradović.

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *