Održana konferencija projekta ,,Porodica tvrđava za sve“ kojoj je prisustvovala ministarka Kisić


U OŠ ,,Vuk Karadžić“ održana je završna konferencija na kojoj su prezentovani rezultati projekta ,,Porodica tvrđava za sve“. Ovom događaju prisustvovala je i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić, koja je obraćajući se prisutnima istakla:

Draga deco, jako sam srećna što ste ovde i što ste zajedno sa svojim roditeljima.Porodica je mesto gde smo okruženi ljudima koji nas najviše vole, a gde se ponekad i ne ponašamo kako treba. Tu se smejemo i plačemo, ali i podržavamo.Bogatstvo Srbije je porodica, koja mora biti snažna i usmerena na negovanje pravih vrednosti.U našoj zemlji više od 50% parova ima samo jedno dete, i to mora da se promeni“, istakla je ministarka Kisić.

Na skupu je govorila i Zorica Jović, članica Privremenog organa Grada Vranja.

Tema projekta je veoma važna jer porodica je temelj jednog društva. Neophodno je da na relaciji učenik-porodica-škola sve dobro funkcioniše, i država kao i lokalna samouprava se za to zalažu. Ovo je prilika i da se zahvalim resornom ministarstvu, što je podržalo realizaciju ovog projekta, prepoznalo njegov značaj, a samim tim pokazalo i da neposredno brine o nama na krajnjem jugu Srbije. Svim učesnicima u projektu čestitam njegovu uspešnu realizaciju i želim puno uspeha u daljem radu“, istakla je Zorica Jović.

Na prezentaciji su govorile direktorka OŠ ,,Vuk Karadžić“ Marina Stojanović i Anita Stojanović, koordinatorka projekta i predsednica Centra za društvene integracije.

Predstavnici Centra za društvene integraciju su kroz formu dokumentarnog filma predstavili rezultate koji su postignuti realizacijom projekta ,,Porodica tvrđava za sve“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *