Održana sednica Gradskog veća


Na 132. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog usvojeni su Izveštaji o radu za 2022. godinu: gradonačelnika, Gradskog veća, Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva, lokalnog ombudsmana, glavnog urbaniste i Kancelarije za mlade grada Vranja.

Takođe, članovi Gradskog veća prihvatili su Pravilnik o kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta grada Vranja za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Akcionog plana za mlade.

Razmatran je i prihvaćen Nacrt odluke o upravljanju grobljima i sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog Komisije o dodeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2023. godinu.

Zeleno svetlo dato je i na Plan smanjenja rizika od katastrofa za period 2023 do 2025. godine, kao i na Predloge Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i Radne grupe za reviziju Lokalnog plana upravljanja otpadom.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *