Oko 30 migranata u tri vranjske školeDvadeset četvoro dece migranta krenulo je u ponedeljak u dve osnovne škole u Vranju, i to 11 u OŠ „Radoje Domanović“ i 13 u OŠ „Svetozar Marković“.

Prema rečima gradske većnice za obrazovanje Zorice Jović, još sedmoro migranata bi trebalo do kraja nedelje da budu raspoređeni u srednju Ekonomsko-trgovinsku školu.

„Jedanaest učenika pohađa OŠ „Radoje Domanović“, njih 13 je u OŠ „Svetozar Marković“, a sa sedmoro učenika koji bi trebalo da se rasporede u Ekonomsku školu, obavljen je razgovor i oni bi do kraja nedelje trebalo da krenu sa pohađanjem nastave“, rekla je Jovićeva za Jugmediu.

Bivoda Bujanovac


Što se tiče polaska dece migranata u osnovne škole, podseća, to je predlog Ministarstva prosvete od prošle godine, a deca su raspoređena u škole koje se nalaze u blizini Prihvatnog centra kod Motela Vranje gde su migranti smešteni.

Direktor OŠ „Radoje Domanović“ Nenad Stefanović, kaže da su od 11 migranata, dvoje učenika od prošle godine, a sada je došlo novih devet.

„Raspoređeni su u odeljenja od prvog do sedmog razreda, i u prepodnevnoj i u poslepodnevnoj smeni. Deca su se se dobro uklopila prošle godine, nije bilo nikakvih problema sa njima, pa očekujemo da i ove godine sve prođe u najboljem redu, kao što je do sada. Svi su lepo prihvaćeni kada su došli u ponedeljak, svako je ušao u odeljenje gde je raspoređen i nije bilo nikakvih problema“, rekao je Stefanović.

Jugmedia.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *