OŠ „Branko Radičević u Bujanovcu učesnik u Drugom Međunarodnom projektu u okviru Erasmus+ programa

„Brankovci“ su u okviru prve mobilnosti od 19. do 23. septembra boravili u gradu Nazili u Turskoj, gde su učešćem u pomenutom projektu dobili priliku da razvijaju stručne veštine u domenu novih tehnologija, pre svega robotike.

Maja Antić Jovanov,  smatra da je dosadašnje Erazmus+ iskustvo izuzetno korisno kako za nastavnike, tako i za učenike.

Dosadašnje Erazmus+ iskustvo nam je bilo izuzetno korisno za razvoj profesionalnih mreža nastavnika: uspostavili smo kontakte sa kolegama iz raznih krajeva Evrope, a naši učenici će novim projektom dobiti priliku da steknu inovativna i primenljiva iskustva koja će im koristiti za dalji rad i učenje, naglasila je Maja Antić Jovanov pomoćnik direktora.

Tokom posete Turskoj, obišli su i brojna kulturološka mesta. Posetili su arheološko nalazište Afrodizijas, jedno od najznačajnijih antičkih nalazišta u današnjoj Turskoj koje je UNESKO uvrstio na listu svetske kutlurne baštine. Pamukale, jedan od najspektakularnijih prirodnih pejzaža Turske, kao i obližnji antički grad Hijerapolis. Nisu zaobišli ni antički grad Efes, jedan od najpoznatijih drevnih gradova u svetu.

Pored prilike da upoznaju narod, običaje, kulturu i istoriju Turske u isto vreme su bili dostojni promoteri svoje škole, grada i države.

Skromnih tehničkih mogućnosti, ali bogata projektnim aktivnostima, znatiželjnim i zainteresovanim učenicima kao i kreativnim i angažovanim nastavnicima, „Brankovci“ nastavljaju da šire evropsku dimenziju svoje škole i da osvajaju nove rezultate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *