Osmaci polažu probni završni ispitZa učenike osmog razreda u Vranju i ostalim opštinama Pčinjskog okruga, u ponedeljak je počelo polaganje probnog završnog ispita. Tako su se učenici nakon više od dva meseca pauze, danas vratili u školu kako bi polagali probni završni ispit.

Na teritoriji grada Vranja je 794 učenika osmog razreda, dok je u celom Pčinjskog okruga 2.075 redovnih đaka tog uzrasta.

Zbog epidemije koronavirusa polaganje se odvijalo tako što su đaci u školi dobili test iz maternjeg jezika i kombinovani test, koje će rešavati od kuće.U utorak, 2. juna, učenici rešene testove donose u školu, dok će test iz matematike rešavati u školi.

Učenici u svojim obrazovnim institucijama su na probni završni ispit došli u manjim grupama. Na samom ulazu izmerena im je temperatura i dezinfikovane ruke. Đacu su morali da nose zaštitene maske. U svojoj školi su dobili probne testove iz maternjeg, odnosno srpskog jezika i kombinovani test koje rešavaju od kuće. Testove vraćaju sutra, a probni test iz matematike radiće u školi.

Mali maturanti kažu da su se pripremali za probno testiranje.

Jugpress

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *