Osmi međunarodni uspon na najviši planinski vrh Crnook (1881m)

Proteklog vikenda, uspešno je izveden, osmi put zaredom, međunarodni uspon na planinu Crnook u organizaciji Sportskog udruženja za planinarstvo “Mladost” Bosilegrad, a pod pokroviteljstvom opštine Bosilegrad.

Oko 200 planinara iz Srbije i Bugarske, išli su u pohod kružnom stazom dužine 22 km, od mesta “Obe reke”, preko mahala “Zanoška” i “Pridol” u selu Crnoštica i osvojili najviši vrh-Crnook, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1 881m, a poznat je među stanovnicima kao „Krov Bosilegradskog Krajišta”, navodi se na FB profilu Opštine Bosilegrad.

Sa Crnooka planinari su se spustili do mesta Soborište (1 600m), gde je organizovana proslava i druženje uz pesmu i igru folklornog ansambla Sportskog društva “Mladost“. Svi posetioci i učesnici akcije su imali priliku da probaju lokalne specijalitete, gibanice i kuvani pasulj.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev, koji je pre toga na mestu “Obe reke” otvorio uspon i poželeo planinarima uspešan pohod , po završetku manifestacije je svim planinarskim društvima i pojedincima uručio zahvalnice za učešće sa željom da se ponovo susretnu i druže.

Nakon toga planinari su nastavili put – silazak sa Crnooka u pravcu crkve Svetog Petra i Pavla ka Crnoštičkoj reci kako bi stigli ponovo na startnu poziciju.

Foto: FB Opština Bosilegrad

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *