Ostavila svoje dete u porodilištu pa pobeglaPčinjski okrug, Vranje, 20. avgust 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Nemili događaj iz Vranjskog porodilišta uznemirio je javnost. Tek rođenu bebu majka je ostavila u porodilištu bez ikakve namere da se po nju vrati.

Devojčica je rođena 4. avgusta u Vranju, međutim još uvek se niko nije pojavio da bebu pokupi. Kako saznajemo, beba je u dobrom stanju. Rođena je prirodnim putem a majci deteta je to čak sedmi porođaj. Devojčica je od medicinskih sestara koje su brinule o njoj dobila ime Marija.

Nažalost, porodilište ne može da preduzme ništa po tom pitanju, jer je to isključivo u nadležnosti Centra za socijalni rad iz Trgovišta odakle je i porodilja. Naime, kada majka ili otac ne žele da preuzmu bebu iz porodilišta, beba prvih mesec dana ostaje na neonatologiji. Po isteku tog vremena ide na dečje odeljenje bolnice i tu ostaje sve dok Centar za socijalni rad ne nađe odgovarajuće rešenje.

Nisu poznati razlozi zbog kojih je majka ostavila tek rođeno dete, a kao neki od mogućih razloga navodi se loše materijalno stanje u kome se porodilja nalazi.

U toku godine u Vranjskom porodilištu se u proseku nađe po tri deteta koja bivaju napuštena od strane roditelja. Brigu o toj deci i smeštaju za njih preuzimaju centri za socijalni rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *