Otkrijte šta Google zna o vama


Google je nedavno najavio niz poboljšanja privatnosti i sigurnosti, zvanično najavljujući MyAccount – na koji možete videti ogromnu količinu informacija o vama sa kojima raspolaže Google.

Sada možete da proverite svoje podatke o privatnosti, imaćete uvid u to šta će se na kraju pojaviti u svetu.

SPONZOR OBJAVE

Bivoda Bujanovac

Da biste saznali tačno šta Google zna o vama, idite na MyAccount, kliknite na „vaše lične informacije“. Ovde možete pogledati svoj broj telefona, e-poštu i isključiti Googleovu opciju za praćenje istorije pretrage – ako želite.

U postavkama možete da označite da Google prestane da prati vašu lokaciju (zaustavite praćenje gde se nalazite dok imate uređaj sa kojeg ste prijavljeni na Google) i da zaustavite snimanje vaših glasovnih pretraga i informacija od Androida, ako ga imate.

Možete da isključite Googleovu arhivu na Youtube  pretraživanjima i video snimcima koje ste gledali, kao i da preuzmete kopiju svih informacija koje Google ima o vama.

Korisnici mogu odabrati da ne prikazuju oglase, iako Google primećuje da će u tom slučaju korisnik biti manje relevantan.

Google je uveo stranicu o privatnosti koja garantuje da će vaši podacibiti sigurni. „Znajte da mi ne prodajemo vaše lične podatke, vi kontrolišete sve vrste informacija koje imamo za vas. Ne zaboravite da niko ne pokušava više od nas da bi vaše informacije bile bezbedne“.

Ako se pitate zašto je tolika velika buka zbog transparentnosti, zapamtite da je izvršni direktor Apple-a Tim Kuk nedavno napao Googleovu sigurnosnu politiku i to izgleda kao savršen odgovor, piše Independent.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL  

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *