Otvoren konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet

Danas je otvoren konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu. Kandidati moraju da ispune opšte i posebne uslove konkursa, a o čemu je reč za RTS je govorila profesorka Ivana Bodrožić.

Kakva će biti bezbednost građana, umnogome zavisi od toga kakvi su kadrovi kojima je čuvanje bezbednosti profesija.
Tu se školuju budući policajci, kriminalisti, forenzičari, informatičari obučeni da otkriju svaku vrstu visokotehnološkog kriminala.

Od znanja matematike, preko dobre informisanosti do fizičke forme za trbušnjake i sklekove, sve to mora da zna i ume neko ko želi da se školuje za policijske poslove.

Profesorka Ivana Bodrožić je rekla, gostujući u Dnevniku RTS-a, da Kriminalističko-policijski univerzitet raspisuje konkurs za upis studenata na prvu godinu studija na svim studijskim programima.

Budući studenti se mogu prijaviti od današnjeg dana u naredne tri nedelje, zaključno sa 13. aprilom.

Prema njenim rečima, kandidati moraju da ispune opšte i posebne uslove konkursa. To su specifične bezbednosne provere, provere koje se odnose na zdravstveni status, morfološke karakteristike i psihološke sposobnosti.

„Bezbednosna provera je nešto što mora da se uradi jer naši budući studenti već na prvoj godini potpisuju ugovor sa MUP-om kao svojim budućim poslodavcem, pa samim tim moraju da ispune sve uslove koji su neophodni za zasnivanje radnog odnosa, rekla je Bodrožićeva koja na tom univerzitetu predaje krivično pravo“, rekla je profesorka Bodrožić.

Slogan konkursa je: Znanje, posao, karijera – to je jedna od osobenosti studiranja na ovom univerzitetu koji ne samo da je najmlađi državni univerzitet, već je i jedini specijalizovani univerzitet za sticanje akademskih znanja i veština u oblasti policijske profesije, istakla je Bodrožićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *