Otvorena izložba ,,Dok maske nisu pale”

U medijskom skloništu u Vranju, gradska većnica Izabela Savić otvorila je izložbu fotografija pod nazivom ,,Dok maske nisu pale”, sa foto konkursa ,,Objektivno Vranje 3”.

Tom prilikom, ona je istakla da ova izložba na poseban način prezentuje način života svih nas u doba pandemije.

Prava umetnost uvek nađe svoj put, a odlikuju je potpuna sloboda i posebnost. Čestitam svim učesnicima konkursa, a posebno pobednicima, koji su svojom orginalnošću potpuno odgovorili zadatoj temi. Lokalna samouprava je podržala ovaj projekat i verujem da će tako biti i u narednom periodu”, rekla je gradska većnica.

Rosa Drmonjić, predstavnik Centra za medijsku transparetnost i društvenu odgovornost naglasila je da je cilj konkursa bio ilustarcija i dokumentovanje društveno istorijskog momenta, vezanog za najveću pandemiju u novijoj istoriji.

Ove godine na konkurs je pristiglo 67 fotografija od 27 autora. Po prvi put imamo i učesnike iz drugih zemalja, što konkurs čini internacionalnim. Pobednicima konkursa obezbeđene su novčane nagrade za kupovinu foto opreme”, istakla je Drmonjić.

Podsećanja radi, pobednik ovogodišnjeg konkursa je fotografija ,,Šarene maske”, Miloša Momčilovića. Drugo mesto pripalo je fotografiji ,,Iza Kapije”, autorke Milice Kasar, a treće Nađi Ćelić za fotografiju „Sa štitom“.

U ovom prostoru izloženo je dvadeset najboljih fotografija na temu pandemije koronavirusa.

Nakon toga, fotografije će biti ustupljene fundusu grada Vranja, sa željom da krase obnovljeno Infektivno odeljenje gradske bolnice.

Organizator konkursa ,,Objektivno Vranje” je Centar za medijsku transparetnost i društvenu odgovornost, a projekat je podržan je od strane grada na Konkursu za projekte iz oblasti kulture.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *